Cecair Filler Rambut

Kunjungi Klinik Tanam Rambut Di Malaysia Untuk Lebatkan Semula Rambut

Semakin anda berusia, anda pasti menyedari bahawa rambut anda semakin gugur dan menipis. Perkara ini bukan saja merunsingkan, malah menjejaskan keyakinan anda apabila berhadapan di khalayak ramai. Keturunan, tekanan perasaan, dan pemakanan yang tidak seimbang adalah antara faktor yang menyumbang kepada perkara ini.

Tetapi jangan putus harapan. Sebagai klinik rawatan rambut gugur yang berpengalaman, Premier4Him adalah klinik tanam rambut di Malaysia yang pakar dalam rawatan pertumbuhan semula rambut lelaki. Kami sentiasa komited untuk membantu semua lelaki di luar sana mendapatkan semula rambut yang tebal dan memulihkan semula keyakinan.

Ketahui Proses, Kebaikan, & Harga Rawatan Klinik Tanam Rambut Di Malaysia, Premier4Him

Cecair pengisi rambut ialah rawatan tanpa pembedahan dan tidak berisiko yang diperkenalkan untuk merangsang pertumbuhan rambut serta meningkatkan kesihatan keseluruhan rambut dan kulit kepala anda. Prosedur ini melibatkan suntikan pada kulit kepala yang mengandungi vitamin penting, mineral, dan faktor pertumbuhan. Hasilnya? Folikel rambut anda menjadi lebih subur, peredaran darah meningkat, dan menggalakkan pertumbuhan semula rambut. Selepas rawatan, anda akan menikmati rambut yang lebih tebal, sihat, dan keadaan kulit kepala juga bertambah baik.

Rawatan ini biasanya dilakukan oleh profesional di klinik pakar rambut gugur. Jika anda berminat dengan teknik menyuburkan rambut ini, hubungi khidmat pelanggan Premier4Him untuk mengetahui harga tanam rambut di Malaysia atau kaedah pertumbuhan rambut yang lain seperti serum rawatan rambut.

WHAT IS HAIR FILLER?

Hair filler if one of the latest most effective technology that promotes multiple functions such as revitalize the scalp, prevent hair loss and restore hair growth in one time. Once injected, it will slowly release active ingredient that will provide nutrients to the scalp and hair roots for healthier, stronger and thicker hair.

It also helps to improve the scalp condition to reduce hair fall and encourage further hair growth through stem cell activation.

Hair Filler

BAGAIMANA CARA PENGISIAN RAMBUT BERFUNGSI?

Pengisi rambut disuntik terus pada kawasan kulit kepala sasaran untuk melawan keguguran rambut. Kawasan yang disasarkan akan membasmi kuman terlebih dahulu dengan sapuan alkohol sebelum anestetik tempatan diberikan (jika perlu). Doktor akan menyuntik gel peptida ke dalam dermis kulit kepala dengan menggunakan suntikan intra-derma.

Peredaran darah di dalam urat akan mula meningkat sebaik sahaja gel disuntik. Peredaran darah yang lebih baik akan membantu kulit kepala menghidupkan lebih banyak folikel rambut yang meningkatkan fungsi pertumbuhan rambut. Berapa banyak sesi dan pengisi yang diperlukan untuk setiap pesakit akan berbeza-beza bergantung pada keterukan, saiz kawasan dan punca keguguran rambut.

BAGAIMANA CARA PENGISIAN RAMBUT BERFUNGSI? 

Pengisi rambut disuntik terus pada kawasan kulit kepala sasaran untuk melawan keguguran rambut. Kawasan yang disasarkan akan membasmi kuman terlebih dahulu dengan sapuan alkohol sebelum anestetik tempatan diberikan (jika perlu). Doktor akan menyuntik gel peptida ke dalam dermis kulit kepala dengan menggunakan suntikan intra-derma.

KEBAIKAN PENIS RAMBUT

Pengisi rambut terdiri daripada bahan aktif peptida yang membantu menguatkan folikel rambut, sel rambut dan menghidupkan semula kulit kepala. Faedah lain pengisi rambut termasuk:

 • Memperbaiki penampilan keseluruhan lelaki
 • Meningkatkan ketumpatan rambut
 • Merawat rambut menipis
 • Menahan kerapuhan rambut
 • Menghalang keguguran rambut dengan menguatkan folikel rambut
 • Merangsang pertumbuhan rambut
 • Meningkatkan ketebalan rambut
 • Menghidupkan semula folikel rambut dan dell rambut
 • Merangsang peredaran darah yang lebih baik
 • Meningkatkan penghidratan pada kulit kepala dan
 • Menghilangkan kekeringan

LANGKAH BERJAGA-JAGA MELAKUKAN PENGISIAN RAMBUT

Pesakit mungkin mengalami sedikit kemerahan, lebam, bengkak atau sakit ringan di kawasan suntikan selepas rawatan yang mungkin reda dalam masa 72 jam. Perlu diingat, pesakit hipersensitiviti kepada asid hyaluronik, pesakit yang menggunakan ubat antikoagulan, mempunyai masalah dengan sistem imun dan mengalami keradangan kulit kepala tidak digalakkan untuk menjalani rawatan ini.

Pesakit sangat dinasihatkan supaya menggunakan pengisi rambut oleh pakar pemulihan rambut yang berkelayakan dan terlatih dengan pengalaman bertahun-tahun untuk memastikan kadar kejayaan yang tinggi dan untuk mengelakkan risiko kesulitan daripada prosedur.

Hair Filler

DIJANGKA WAKTU UNTUK PENIS RAMBUT UNTUK PERTUMBUHAN SEMULA RAMBUT

Tiada masa henti yang berkaitan dengan rawatan rambut gugur ini. Pesakit boleh meneruskan kehidupan harian mereka sejurus selepas rawatan. Untuk lebih banyak kesan, doktor akan mengesyorkan rawatan gabungan dengan produk pertumbuhan rambut lain seperti Finasteride dan Minoxidil. Penyelesaian keguguran rambut ini boleh membantu dalam mencetuskan dan memulihkan folikel rambut.

SEBELUM & SELEPAS PENIS RAMBUT

Hair Filler Before After
Hair Filler Before After
Hair Filler Before After

FAQ

How long is the treatment?

The procedure is practical will takes around 15 to 20 minutes of the procedure.

How long is the effect of hair filler treatment visible?

The results of hair filler treatment can last up to 12 months. However, the results may vary from individual to individual depending on the patient’s scalp and hair conditions.

Who is a good candidate for hair filler?

Good candidates for hair filler are individuals with thinning hair who are looking to add volume and thickness to their hair.

Is hair filler treatment painful

The patient may experience mild discomfort as it involves an injection procedure. However, you may request local anesthesia from the doctor before performing the procedure. During the treatment, the doctor will perform a gentle pressing massage on the injected patches to reduce any discomfort and pain

DI MANA SAYA BOLEH PERGI UNTUK RAWATAN INI?

Klinik Premier menyediakan platform untuk anda datang, berunding dan berkongsi masalah keguguran rambut anda dengan pakar pemulihan rambut kami. Kami akan membantu anda memahami masalah, rawatan yang lebih baik dan langkah pencegahan. Gabungan rawatan yang sempurna dan penjagaan yang lebih baik akan membantu kulit kepala anda untuk menjana semula folikel rambut untuk rambut yang lebih penuh dan anjal. Anda juga boleh mengunjungi cawangan kami di Bangsar Baru, Mont Kiara, TTDI and KL City for a consultation.

Sila hubungi untuk maklumat lanjut:

Whatsapp/Call: +6010-662-1332/ +6012-773-2074
Email: contactus@premier-clinic.com

Hair Filler
Whatsapp