Sunat Kaedah ZSR (Khatan Tanpa Jahitan)

Berkhatan Tanpa Rasa Khuatir Dengan Sunat Klamp

Ramai lelaki yang memilih untuk berkhatan pada zaman kini, tidak mengira bangsa dan agama. Ada yang bersunat atas faktor kebersihan, ada yang di sebabkan pertimbangan budaya atau kewajiban agama, dan ada juga yang ingin mengurangkan risiko jangkitan penyakit tertentu.

Berkhatan dengan kaedah tradisional mungkin menimbulkan sedikit kebimbangan dan masa pemulihan juga agak lama. Akan tetapi, Premier4Him adalah klinik pakar lelaki yang menyediakan khidmat sunat klamp ZSR — teknik berkhatan tanpa jahitan yang menjadikan proses lebih lancar dan pemulihan yang lebih cepat. Di klinik sunat smart klamp kami, kaedah moden digunakan agar pengalaman berkhatan anda tidak merisaukan.

Bagaimana Klinik Sunat Smart Klamp Berikan Pengalaman Berkhatan Yang Terbaik?

Sebagai klinik estetik yang memberikan tumpuan penuh terhadap kesihatan lelaki, kaedah sunat klamp ZSR bukanlah seperti kaedah tradisional yang menggunakan jahitan. Teknik ini adalah langkah inovatif yang tidak memerlukan jahitan serta kurang risiko komplikasi. Anda akan diberikan anestesi sebelum proses berkhatan. Secara umumnya, alat yang dipanggil ‘Stapler’ akan digunakan untuk melakukan pembuangan lebihan kulit zakar anda. Balutan pada sekeliling zakar anda akan dilakukan pada akhir rawatan.

Kunjungi Klinik Sunat Dewasa Kita Untuk Pembedahan Yang Tepat

Jika anda masih mempunyai rasa bimbang atau ragu-ragu, hubungi saja klinik sunat untuk dewasa kami. Barisan doktor pakar kami sedia memberikan bimbingan untuk anda menjalani proses berkhatan yang selamat.

DAPATKAN PENGALAMAN BERKHATAN TANPA RISAU DI MALAYSIA

Berkhatan adalah keputusan penting atas banyak sebab — termasuk peningkatan kebersihan, pengurangan risiko jangkitan tertentu, kesihatan seksual yang lebih baik dan pertimbangan budaya atau agama.

Kaedah tradisional mungkin menimbulkan kebimbangan tentang ketidakselesaan dan masa pemulihan yang lama, yang membawa kepada sedikit rasa tidak senang. Tetapi di sini, di klinik berkhatan kami di Kuala Lumpur dan Selangor, kami menggunakan ZSR, teknik berkhatan tanpa jahitan yang menjadikan proses lebih lancar dan pemulihan lebih cepat.

Pendekatan moden kami memastikan pengalaman berkhatan anda di Malaysia sejajar dengan kesejahteraan dan keutamaan anda. Jadi, buat pilihan termaklum yang mengutamakan kesihatan anda. Kami di sini untuk menyokong kesejahteraan anda setiap langkah.

ZSR - BERKHATAN TANPA PISAU

Takut nak berkhatan sebab sakit?

Kulup terlalu ketat, tidak dapat membersihkan zakar anda dengan betul?

Bagaimana jika kami memberitahu anda ada kaedah untuk berkhatan tanpa rasa sakit, kehilangan darah yang banyak dan masa penyembuhan yang lama?

 

ZSR Sunat menawarkan pilihan yang lebih selamat, tanpa jahitan, lebih pantas untuk lelaki dewasa atau kanak-kanak

ZSR Circumcision

APA ITU SUNAT ZSR?

Selama beribu-ribu tahun, lelaki telah mengamalkan berkhatan untuk menghilangkan kulup. Kulup adalah lebihan kulit yang biasanya menutupi kepala zakar. Sesetengah orang memilih untuk menyimpannya tetapi, jujurlah, kulup tidak melakukan apa-apa untuk anda.

Malah, menyingkirkan kulup adalah lebih baik untuk kesihatan anda. Kajian menunjukkan bilangan khatan sukarela atau khatan lelaki dewasa yang dilakukan meningkat sebanyak 60% di seluruh dunia, dan hampir 55% lelaki di dunia berkhatan. Berkhatan dan berkhatan lelaki dewasa juga telah terbukti membantu mengurangkan risiko penyakit kelamin seperti human papillomavirus, penyakit ulser alat kelamin, dan jangkitan human immunodeficiency virus (HIV).

Berkhatan ZSR adalah salah satu kaedah berkhatan lelaki dewasa di mana alat khas digunakan untuk menghentikan aliran darah pada kulup sebelum dipotong. Kaedah berkhatan lelaki dewasa ini memotong kulit dengan lebih cepat, dengan kurang darah dan kurang kesakitan. Ia juga lebih mudah untuk membersihkan luka selepas itu.

CIRCUMCISION WITHOUT KNIFE
CIRCUMCISION WITHOUT KNIFE
CIRCUMCISION WITHOUT KNIFE

BAGAIMANAKAH ZSR BERKHATAN BERFUNGSI?

Berkhatan ZSR menggunakan alat pengapit bulat khas untuk memotong kulup. Pertama, doktor akan menganalisis zakar anda dan memutuskan saiz peranti ZSR yang akan digunakan. Dalam sesi perundingan ini, adalah sangat penting untuk anda berkongsi semua maklumat yang diperlukan yang berguna untuk doktor.

Anda boleh berkongsi jika anda mempunyai sejarah prosedur yang dilakukan pada zakar, sebarang penyakit, benjolan atau kemek yang luar biasa, dsb. Jika anda mempunyai benjolan atau ulser pada zakar, adalah sangat disyorkan untuk membiarkannya sembuh sepenuhnya sebelum melakukan prosedur untuk memastikan kognisi anda tidak merosot.

Kemudian, doktor akan membersihkan dan mensterilkan zakar untuk memastikan tiada jangkitan berlaku semasa prosedur anda. Lengan kulup kemudian akan diregangkan dan doktor akan meletakkan penutup ZSR untuk melindungi kepala zakar anda.

Selepas itu, peranti ZSR diletakkan perlahan-lahan dan diletakkan pada kedudukan yang betul untuk memotong kulit. Stapler kemudiannya dipintal dan ini akan memotong kulup sama sekali.

Prosedur ini akan meninggalkan anda dengan potongan bulat yang bagus. Seluruh prosedur hanya mengambil masa kira-kira 10 minit, dan luka akan mengambil masa kira-kira 7 hari untuk sembuh.

CIRCUMCISION WITHOUT KNIFE

BENEFITS OF ZSR CIRCUMSICION 

The benefits of ZSR Circumcision include: 

  • Less Painful 
  • Clean Cut 
  • Reduce Risks of STDs
  • Improve Hygiene 
  • Less Bloody 
  • Shorter Downtime 
  • Shorter Procedure Tim
benefits of ZSR Circumcision
benefits of ZSR Circumcision

LANGKAH BERJAGA-JAGA MELAKUKAN SUNAT ZSR

Sebelum melakukan khatan, ada beberapa perkara yang perlu anda pertimbangkan.

Keadaan kesihatan

Jika anda mempunyai sejarah masalah kesihatan seperti komplikasi jantung, diabetes atau gangguan pendarahan, sebaiknya tunggu sehingga keadaan anda lebih stabil.

Keadaan Zakar

Sekiranya anda mengalami sebarang pendarahan, ulser, luka, benjolan luar biasa atau kemerahan, doktor akan menasihatkan anda untuk mendapatkan rawatan untuk masalah ini terlebih dahulu sebelum melakukan berkhatan.

benefits of ZSR Circumcision
ZSR Circumcision

ADA KESAN SAMPINGAN ZSR SUNAT

Berkhatan adalah pembedahan, di mana ia mempunyai risiko sendiri seperti kehilangan darah dan jangkitan.

Walau bagaimanapun, dengan ZSR Sunat, risiko ini berkurangan secara drastik. Proses Berkhatan ZSR tidak begitu lama seperti kaedah tradisional, justeru ia tidak akan mengalami kehilangan darah sebanyak kaedah tradisional.

Selagi anda mematuhi rutin pembersihan yang diberikan oleh doktor selepas prosedur, tiada apa yang perlu anda risaukan.

benefits of ZSR Circumcision

DIJANGKA WAKTU UNTUK BERKHATAN ZSR

Jangkaan masa henti untuk ZSR ialah kira-kira 7 hari hingga 10 hari. Dalam tempoh ini, anda dinasihatkan supaya tidak memakai pakaian yang ketat atau melibatkan diri dalam aktiviti fizikal yang berat.

 

DI MANA SAYA BOLEH DAPATKAN RAWATAN INI?

Klinik Premier menawarkan Berkhatan ZSR di 2 cawangan kami - Klinik Premier KL City dan Klinik Premier TTDI.

Jika anda sedang mencari berkhatan yang bersih, tanpa jahitan, dan tidak menyakitkan dengan doktor sebenar, sila hubungi kami untuk mengetahui lebih lanjut atau menempah sesi. Eksekutif perkhidmatan pelanggan kami yang mesra tersedia dari 8 pagi hingga 12 tengah malam untuk menjawab sebarang pertanyaan.

Untuk menempah janji temu anda, hubungi eksekutif perkhidmatan pelanggan kami yang mesra di:

Whatsapp: https://wa.me/60106621332

Call: +6010-662-1332
Call: +6012-773-2074 (Chinese speaking)
Email: contactus@premier-clinic.com

Klinik Berkhatan Ternama Anda di Kuala Lumpur & Selangor

Tidak seperti kaedah tradisional yang menggunakan jahitan, Premier4Him merupakan salah satu klinik berkhatan di Kuala Lumpur dan Selangor yang menyediakan ZSR — teknik tanpa jahitan dengan alternatif invasif minimum. Kami bukan sahaja akan memberi tumpuan kepada keselesaan anda semasa prosedur tetapi juga memastikan pemulihan yang lebih cepat dan kurang menyakitkan, menjadikan berkhatan di Malaysia pengalaman yang lebih mudah. Selain itu, ia memendekkan masa pemulihan, membolehkan individu kembali ke aktiviti biasa mereka lebih awal.

Jika anda mempunyai kebimbangan khusus, jangan takut untuk berbincang dengan doktor seksologi kami yang berpengalaman di Malaysia, yang boleh memberikan bimbingan dan sokongan yang memenuhi keperluan anda.

ZSR Circumcision
Whatsapp