Suntikan Vitamin Rambut (Mesoterapi Rambut)

Dapatkan Rambut Yang Tebal & Sihat Dengan Vitamin Untuk Rambut Gugur Di Malaysia

Pada zaman kini, tidak hairanlah jikalau keguguran rambut sering menjadi masalah utama. Sibuk dengan kerja, masalah kehidupan peribadi, dan ragam orang sekeliling semakin menambahkan lagi tekanan hidup. Tekanan sebeginilah yang boleh menjejaskan rambut kita — mengakibatkan penipisan dan keguguran. Oleh itu, klinik estetik Premier4Him menawarkan  vitamin untuk rambut gugur di Malaysia supaya masalah keguguran rambut dapat dibendung.

Rawatan vitamin rambut mesoterapi ini adalah cara yang berkesan dan berpatutan untuk menyihatkan semula keadaan rambut anda. Ketahui lebih lanjut bagaimana vitamin untuk rambut gugur di Malaysia ini memperbaharui kualiti rambut anda.

Bagaimana Vitamin Rambut Gugur Ini Membantu?

Rawatan vitamin rambut gugur, sering dirujuk sebagai mesoterapi rambut, ialah prosedur kosmetik tidak berisiko yang digunakan untuk meningkatkan kesihatan dan penampilan rambut anda. Doktor pakar akan menilai keadaan rambut dan kulit kepala anda, dan berdasarkan penilaian, larutan vitamin akan dihasilkan. Ia mengandungi nutrien seperti biotin, vitamin (terutamanya vitamin B), asid amino dan banyak lagi.  Dengan menggunakan jarum yang halus, vitamin ini akan disuntik pada kulit kepala — satu proses yang dikenali sebagai microneedling atau mesoterapi.

Anda tidak perlu risau, semua rawatan yang terdapat di Premier4Him akan dilaksanakan oleh doktor pakar yang bertauliah. Klinik tanam rambut di Malaysia kami juga menyediakan rawatan alternatif lain seperti kaedah transplant rambut. Hubungi kami untuk mengetahui rawatan apa yang bersesuaian untuk anda.

MESOTHERAPY RAMBUT: CARA-CARA BUKAN PEMBEDAHAN UNTUK MENAMBAH SEMULA RAMBUT

Apabila rambut gugur anda di luar kawalan dan tompok botak mula menjadi lebih teruk dan kelihatan dari hari ke hari, maka ia adalah satu perkara yang membimbangkan kerana ia boleh merosakkan penampilan anda. Walaupun adalah perkara biasa bagi setiap hari untuk mempunyai antara 20 hingga 100 rambut gugur, masalah timbul apabila semua keguguran rambut tidak diganti atau tumbuh semula.

Mesoterapi dengan semua vitamin dan rawatan nutrien adalah penyelesaian mudah untuk menyelesaikan dan menghilangkan masalah keguguran rambut anda.

APA ITU MESOTHERAPY RAMBUT?

Mesoterapi rambut ialah teknik yang menggunakan suntikan intradermal vitamin, enzim, hormon dan ekstrak tumbuhan ke dalam kulit kepala anda untuk meremajakan dan mengaktifkan pertumbuhan rambut baru. Ia juga dikenali sebagai mesoplasty atau mesohair. Rawatan ini digunakan untuk menghentikan keguguran rambut dengan menyasarkan kawasan bermasalah secara terus dengan ubat-ubatan terpilih.

Hair Mesotherapy

BAGAIMANA MESOTHERAPY RAMBUT BERFUNGSI?

Prosedur mesoterapi rambut berfungsi dengan mentadbir nutrien ke dalam lapisan kulit kepala yang lebih dalam melalui suntikan. Ia berfungsi dengan memulihkan keseimbangan hormon secara beransur-ansur yang menggalakkan pertumbuhan helai rambut baru dan sihat. Gabungan vitamin dan nutrien tertentu yang disesuaikan berdasarkan keperluan pesakit membantu meningkatkan peredaran darah, meneutralkan DHT, mengurangkan keradangan dan merangsang pengeluaran kolagen untuk menghentikan keguguran rambut.

How does hair mesotherapy work?

KEBAIKAN MESOTERAPI RAMBUT

Sebaik sahaja badan atau kawasan yang dirawat anda mula bertindak balas terhadap rawatan, pesakit mungkin mengharapkan faedah tertentu mesoterapi rambut termasuk:

  • Memperbaiki peredaran darah
  • Menyalurkan nutrien ke akar rambut
  • Membetulkan ketidakseimbangan hormon (folikel rambut/ kawasan kulit kepala)
  • Meningkatkan ketumpatan rambut
  • Meningkatkan kesihatan dan tekstur rambut

APA MASALAH YANG IA MEMBANTU?

Keguguran rambut mungkin berlaku kepada sesiapa sahaja pada usia atau fasa kehidupan tertentu. Sebabnya mungkin banyak seperti diet tidak sihat, tekanan, ketidakseimbangan hormon, gaya hidup dan banyak lagi. Walau apa pun sebabnya, masalahnya, ia boleh menyebabkan kesan yang sangat mendalam kepada seseorang seperti keyakinan diri.

Teknik ini direka untuk memulihkan kebanyakan masalah rambut yang berlaku akibat ketidakseimbangan hormon di sekitar folikel rambut, kekurangan nutrien dan mengurangkan peredaran darah ke kulit kepala tanpa pembedahan atau pisau ke dalam badan anda. Bekalan nutrien yang betul melalui suntikan mesoterapi rambut akan membantu memulihkan rambut anda yang hilang.

Benefits of hair mesotherapy

LANGKAH BERJAGA-JAGA MELAKUKAN MESOTHERAPY?

Pesakit mungkin menjangkakan kesakitan sementara, lebam atau sakit di kawasan suntikan. Jangan risau, kerana ini akan reda dalam masa 48 jam selepas prosedur. Sila maklumkan kepada pembekal mesoterapi anda jika anda mempunyai alahan kepada sebarang bahan yang digunakan dalam mesoterapi atau antikoagulan untuk mengelakkan sebarang komplikasi sepanjang prosedur. Kedua-dua keadaan perubatan ini tidak sesuai untuk prosedur mesoterapi.

Pesakit diabetes, hati, buah pinggang atau jantung juga dinasihatkan untuk tidak menggunakan mesoterapi sebagai pilihan untuk masalah keguguran rambut.

KESAN SAMPINGAN MESOTERAPI RAMBUT

Pesakit mungkin mengalami ketidakselesaan atau kesakitan yang minimum semasa prosedur yang mana kebanyakan pesakit berpendapat ia boleh ditanggung. Bagi pesakit yang mempunyai toleransi kesakitan yang rendah, doktor kami menggunakan krim kebas atau anestesia topikal sebelum prosedur yang boleh membantu mengurangkan rasa sakit dengan ketara.

Tiada kesan sampingan jangka panjang telah direkodkan berkaitan dengan rawatan kerana mesoterapi rambut terbukti selamat oleh pihak berkuasa perubatan.

Hair Mesotherapy

DIJANGKA WAKTU UNTUK MESOTERAPI RAMBUT

Tiada masa henti untuk rawatan ini. Walau bagaimanapun, pesakit dinasihatkan untuk tidak mencuci rambut anda dengan syampu atau produk kimia dalam tempoh 24 jam selepas prosedur. Keputusan rawatan mesoterapi rambut mungkin berbeza antara individu, tetapi lazimnya ia mungkin mengambil masa 2 hingga 3 bulan sebelum keputusan dapat dilihat.

FAQ

Berapa lama rawatan diambil?

Mesoterapi rambut adalah prosedur mudah yang boleh diberikan dalam masa yang singkat. Prosedur mungkin mengambil masa sehingga 40 minit. Anda boleh kembali ke kehidupan harian anda sejurus selepas prosedur.

Berapa banyak sesi yang saya perlukan?

Bilangan sesi yang diperlukan mungkin berbeza dari seorang individu kepada individu. Secara amnya, anda mungkin memerlukan sekurang-kurangnya 4 sesi mesoterapi rambut untuk mendapatkan hasil yang ketara. Anda boleh menggabungkan rawatan mesoterapi rambut bersama-sama dengan rawatan keguguran rambut lain seperti PRP rambut, sel stem atau pengisi rambut untuk mempunyai kesan yang berpanjangan.

SEBELUM & SELEPAS MESOTERAPI RAMBUT

Hair Mesotherapy Before After
Hair Mesotherapy Before After
Hair Mesotherapy Before After
Hair Mesotherapy Before After

FAQ

Berapa lama tempoh rawatan?

Mesoterapi rambut adalah prosedur mudah yang boleh diberikan dalam masa yang singkat. Prosedur mungkin mengambil masa sehingga 40 minit. Anda boleh kembali ke kehidupan harian anda sejurus selepas prosedur.

Berapa banyak sesi yang saya perlukan?

Bilangan sesi yang diperlukan mungkin berbeza dari seorang individu kepada individu. Secara amnya, anda mungkin memerlukan sekurang-kurangnya 4 sesi mesoterapi rambut untuk mendapatkan hasil yang ketara. Anda boleh menggabungkan rawatan mesoterapi rambut bersama-sama dengan rawatan keguguran rambut lain seperti PRP rambut, sel stem atau pengisi rambut untuk mempunyai kesan yang berpanjangan.

Bagaimanakah mesoterapi rambut dilakukan?

Mesoterapi rambut dilakukan dengan menyuntik sejumlah kecil larutan tersuai ke dalam kulit kepala menggunakan jarum halus. Rawatan biasanya dilakukan dalam beberapa sesi, dengan jarak beberapa minggu.

Berapa kerap saya boleh mendapatkan mesoterapi

You may get hair mesotherapy from your aesthetic provider once per week. However, it is recommended to have it once every two weeks or once a month as you see improvements and also to allow the treated area to heal as well as natural rejuvenation.

KE MANA SAYA BOLEH PERGI UNTUK RAWATAN INI?

Doktor dan pasukan pemulihan kami dilatih dengan betul oleh pakar. Doktor kami juga mempunyai banyak pengalaman dengan prosedur yang membantu dalam meminimumkan kesan sampingan. Rawatan ini boleh menjadi pilihan yang lebih baik untuk anda jika anda cuba mengelakkan pembedahan pemindahan rambut atau alternatif lain. Walau bagaimanapun, perundingan lengkap dengan doktor anda adalah disyorkan. Sila lawati pasukan pemulihan rambut kami untuk mengetahui lebih lanjut tentang rawatan serta cangkul untuk mengatasi masalah keguguran rambut anda.

Sebagai alternatif, anda boleh menghubungi kami di 3 cawangan kami yang terletak di Bangsar Baru, Mont Kiara, TTDI dan KL City. Anda juga boleh terus menghubungi wakil khidmat pelanggan kami untuk menetapkan temujanji anda dengan doktor kami.

Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut:

Whatsapp/Call: +6010-662-1332/ +6012-773-2074

Email: contactus@premier-clinic.com

Hair Mesotherapy
Whatsapp