Peransang Folikel (Laser Pertumbuhan Rambut)

Rawatan Rambut Botak, Penyelesaian Anda untuk Kehilangan Rambut

Sampai bila mahu mengelak daripada berhadapan dengan orang ramai kerana malu dengan rambut yang semakin menipis? Dengan teknologi yang semakin maju pada era kini, klinik rambut gugur yang menawarkan rawatan pemulihan rambut botak boleh membantu para lelaki mendapatkan semula keyakinan apabila berjumpa dengan orang.

Di Premier4Him, kami tahu bahawa rambut memainkan peranan besar dalam menampilkan rupa dan keyakinan diri yang baik. Dengan rawatan peransang folikel laser pertumbuhan rambut, rasa bimbang anda terhadap rambut yang semakin menipis dapat ditangani.

Manfaat Teknologi Laser Rawatan Rambut Botak Untuk Rambut Yang Subur

Rawatan laser pertumbuhan rambut ialah terapi laser tidak berisiko yang digunakan untuk merangsang folikel dan menggalakkan pertumbuhan rambut. Rawatan inovatif ini menggunakan kuasa laser pada tahap yang bersesuaian bagi membantu peredaran darah di kulit kepala dengan lebih baik. Proses ini melibatkan penggunaan peranti laser khusus yang dihalakan terus ke arah kulit kepala. Cahaya laser tahap rendah ini akan merangsang aktiviti sel-sel dalam folikel rambut, meningkatkan keupayaan sel tersebut untuk menghasilkan rambut yang lebih kuat, tebal, dan mengurangkan keguguran. Proses ini secara amnya tidak menyakitkan. 

Selepas terapi laser, anda juga boleh gunakan bersama serum rawatan rambut botak supaya kesihatan kulit kepala anda dapat terus dikekalkan. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang terapi laser, serum rawatan rambut, atau rawatan rambut yang lain seperti vitamin untuk rambut lelaki di Malaysia, hubungi Premier4Him hari ini.

LASER PERTUMBUHAN RAMBUT: RAWATAN PERTUMBUHAN RAMBUT YANG AJAIB

Teknologi laser pertumbuhan rambut direka untuk menghentikan keguguran rambut tanpa masa rehat.

Rawatan keguguran rambut yang ditetapkan ini benar-benar membantu berjuta-juta pesakit yang mengalami keguguran rambut dan kebotakan. Ia membantu memulihkan, menumbuhkan semula dan menguatkan rambut anda serta meningkatkan peredaran anda dari dalam.

APA ITU RAWATAN PERTUMBUHAN RAMBUT LASER?

Rawatan pertumbuhan rambut laser adalah tindakan menyiram nutrien ke dalam kulit kepala anda. Tenaga cahaya laser tahap rendah yang dipancarkan daripada mesin laser akan diserap oleh folikel rambut untuk menggalakkan pertumbuhan semula rambut. Rawatan laser untuk keguguran rambut ini sesuai untuk lelaki dan perempuan yang ingin merawat masalah rambut gugur dan kebotakan ringan.

Hair Growth Laser

BAGAIMANA LASER PERTUMBUHAN RAMBUT BERFUNGSI?

Laser pertumbuhan rambut berfungsi dengan mencergaskan peredaran mikro darah dan mengagihkan lebih banyak bekalan darah bersama-sama dengan nutrien ke folikel rambut. Laser cahaya juga boleh mengaktifkan peringkat anagen rambut dan juga menghalang pembentukan berlebihan dihidrotestosteron (DHT). Selepas beberapa sesi, anda mungkin menjangkakan pertumbuhan rambut di kawasan yang dirawat seperti bahagian atas kepala, mahkota dan sepanjang garis rambut dahi.

Premier-Signature-Hair-Growth-Laser
Premier-Signature-Hair-Growth-Laser

KEBAIKAN LASER PERTUMBUHAN RAMBUT

Laser pertumbuhan rambut juga dikenali sebagai terapi laser peringkat rendah menggunakan teknologi laser untuk merawat rambut gugur dan rambut menipis untuk lelaki dan wanita.

Manfaat lain laser pertumbuhan rambut termasuk:

  • Mendorong pertumbuhan semula rambut yang lebih tebal dan penuh
  • Merangsang aktiviti selular dalam folikel rambut
  • Merangsang pertumbuhan semula rambut dan rambut baru
  • Mengurangkan keguguran rambut
  • Meningkatkan kekuatan rambut
  • Meningkatkan ketumpatan rambut
  • Elakkan botak

LANGKAH BERJAGA-JAGA MELAKUKAN LASER PERTUMBUHAN RAMBUT

Anda mungkin menjangkakan ketidakselesaan yang minimum sepanjang rawatan. Walau bagaimanapun, ia mungkin reda sebaik sahaja rawatan selesai dan doktor kami akan membantu sedaya upaya untuk mengurangkan ketidakselesaan. Rawatan ini tidak boleh dilakukan ke atas orang yang mengambil ubat yang bersifat fotosensitis. Ia boleh menyebabkan perubahan kimia pada kulit anda yang meningkatkan kepekaan seseorang terhadap cahaya.

KESAN SAMPINGAN LASER PERTUMBUHAN RAMBUT

Rawatan bukan invasif ini tidak menawarkan kesan sampingan sebelum dan selepas prosedur. LLLT untuk pertumbuhan rambut dalam kedua-dua lelaki dan wanita nampaknya selamat dan berkesan tanpa mendatangkan sebarang bahaya kerana ia menggunakan parameter panjang gelombang, koheren dan dosimetrik yang optimum.

JANGKAAN WAKTU UNTUK LASER PERTUMBUHAN RAMBUT

Tiada masa henti yang diperlukan untuk dikaitkan dengan rawatan ini. Pesakit boleh meneruskan aktiviti harian anda seperti biasa sejurus selepas rawatan.

Hair Growth Laser

FAQ

Adakah pertumbuhan rambut laser berbahaya?

Tidak ada bahaya sama sekali terhadap anda dalam menggunakan laser pertumbuhan rambut. Laser yang digunakan dalam rawatan ini adalah sangat rendah kuasa berbanding dengan mana-mana gajet harian yang kita gunakan aktiviti seharian. Walau bagaimanapun, ia tidak digalakkan dan harus dielakkan dalam menggunakan laser ini setiap hari. Ia adalah kerana laser yang digunakan untuk merangsang folikel rambut dengan meningkatkan aliran darah adalah kawasan sasaran akan berhenti bertindak balas apabila tiada jurang hari antara sesi rawatan.

Bilakah saya akan melihat hasilnya?

Pesakit mungkin menjangkakan pertumbuhan rambut yang ketara dan ketara dalam tempoh empat hingga enam bulan selepas menggunakan laser pertumbuhan rambut. Walau bagaimanapun, keputusan mungkin berbeza bagi setiap individu.

Bilakah masa yang sesuai untuk memulakan rawatan laser rambut?

Pesakit boleh mula menggunakan prosedur laser rambut apabila mereka menyedari tanda-tanda pertama penipisan. Ini kerana apabila folikel rambut melalui peringkat keguguran rambut, kebanyakannya akhirnya mati. Lebih banyak anda menunggu, lebih banyak kerosakan berlaku pada rambut anda, lebih banyak wang yang anda perlu belanjakan.

LASER SEBELUM & SELEPAS PERTUMBUHAN RAMBUT

HAIR GROWTH LASER Before After
HAIR GROWTH LASER Before After

KE MANA SAYA BOLEH PERGI UNTUK RAWATAN INI?

Bagi mereka yang ingin menghentikan atau membalikkan masalah keguguran rambut tanpa menjalani pembedahan dan pisau ke kulit kepala anda, anda mungkin mempertimbangkan rawatan laser pertumbuhan rambut sebagai pilihan. Walau bagaimanapun, anda disyorkan untuk mendapatkan perundingan terlebih dahulu sebelum mendaftar dengan sebarang rawatan. Sebagai alternatif, anda boleh datang dan melawat Pasukan Pemulihan Rambut kami untuk membantu anda dengan masalah keguguran rambut anda. Anda juga boleh menghubungi terus wakil khidmat pelanggan kami yang tersedia 8 pagi hingga 12 tengah malam setiap hari untuk menjawab sebarang pertanyaan.

Anda mungkin melihat kami di 4 cawangan yang terletak di Bangsar, KL City, TTDI  dan Mont Kiara.

Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut:

Whatsapp/Call: +6010-662-1332/ +6012-773-2074
Email: contactus@premier-clinic.com

Hair StemCells
Whatsapp