Rawatan Pemutihan Kulit

ZAKAR LEBIH CERAH, BERSIH DENGAN RAWATAN LASER PEMUTIHAN KULIT GENITAL

Laser pemutihan genital bukanlah sesuatu yang baru dalam kalangan masyarakat moden ini.. Malah, sejak diperkenalkan pada tahun 2018, kami menerima permintaan yang besar dari kalangan lelaki. Ternyata, ramai yang mahukan zakar dan alat sulit yang kelihatan lebih cerah kerana ini menunjukkan penjagaan kebersihan diri yang baik.

Majoriti orang berasa tawar hati dan tidak selamat apabila alat kelamin mereka menunjukkan warna yang lebih gelap berbanding dengan bahagian badan yang lain. 

Rawatan pemutihan laser kulit genital juga boleh digunakan pada kawasan punggung, yang sering dikenali sebagai ‘alur punggung’. Ramai yang merasakan keperluan untuk mencerahkan kawasan ini kerana kotoran mudah terkumpul di sini, menyebabkan kawasan tersebut kelihatan lebih gelap.

Malah, banyak pasangan menggalakkan pasangan masing-masing untuk menjalani rawatan ini kerana ia meningkatkan penampilan dan menjadikan mereka tampak lebih ‘menarik’ kepada pasangan.

Namun, dengan pertumbuhan pesat ‘pusat kecantikan’ yang menawarkan prosedur yang seakan serupa, pastikan anda melakukan penyelidikan yang teliti tentang klinik yang anda mahu pilih. Melakukan prosedur ini dengan individu ataupun penyedia pusat kecantikan yang tidak bertauliah mungkin mendatangkan lebih banyak mudarat daripada kebaikan.

APA ITU LASER PEMUTIH GENITAL

Laser Pemutihan Genital ialah prosedur mudah menggunakan laser Fractional atau ND:YAG untuk membuang sel kulit berpigmen yang lebih gelap. Laser pecahan telah lama digunakan dalam industri untuk mencipta tona kulit yang sekata untuk kawasan lain seperti muka, belakang, paha dalam, leher, siku atau lutut.

Memandangkan kulit alat kelamin lebih sensitif berbanding dengan bahagian badan yang lain, tetapan tertentu diperlukan supaya ia tidak akan menyebabkan sebarang bahaya kepadanya. Doktor yang bertanggungjawab juga akan sentiasa memastikan keselamatan dan keselesaan anda semasa rawatan laser.

Genital Skin Whitening

BAGAIMANA LASER PEMUTIH GENITAL BERFUNGSI?

Rawatan Laser Kulit berfungsi dengan menghancurkan sel-sel kulit berpigmen dan gelap genital di kawasan yang dirawat. Laser akan memecahkannya pigmen tersebut menjadi partikel-partikel kecil yang akan diserap oleh tubuh. Sel-sel kulit yang hancur ini akan dikeluarkan dari tubuh melalui sistem limfa normal.

Pertama sekali, doktor akan membersihkan kawasan rawatan dan menyapu lapisan krim kebas untuk mengurangkan sebarang ketidakselesaan semasa rawatan. Krim kebas akan mengambil masa kira-kira 20 minit untuk memberikan kesan yang optimum.

Selepas itu, krim kebas akan dikeluarkan dan doktor akan memulakan rawatan laser. Rawatannya tidak menyakitkan, dengan hanya sensasi adalah satu siri titik bersambung pada kulit anda. Sekiranya anda berasa tidak selesa, sila maklumkan kepada doktor.

Hanya ada sensasi kesemutan selepas prosedur. Tidak boleh ada sebarang kesan melecur, atau kawasan yang berubah warna. Seluruh prosedur hanya mengambil masa kira-kira 30-40 minit untuk diselesaikan.

skin whitening laser

KEBAIKAN LASER PEMUTIH AURAT

Kebaikan melakukan Laser Pemutihan Genital  ialah alat kelamin anda akan kelihatan lebih bersih dan menarik dari segi estetika. Bagi kebanyakan orang yang telah menjalani prosedur ini, ia meningkatkan harga diri mereka kerana sebelum ini mereka tidak selamat dan malu mempunyai kawasan peribadi yang lebih gelap.

Laser juga meningkatkan pengeluaran kolagen anda untuk kawasan peribadi, yang akan meningkatkan kelonggaran kulit anda. Ia mengurangkan kedutan atau kulit kendur di sekitar kawasan tersebut.

Bertentangan dengan kepercayaan popular, Genital Whitening Laser tidak mempunyai sebarang kesan ke atas prestasi seksual anda selain meningkatkan keyakinan diri anda di atas katil.

Penis whitening Before After
penis whitening

LANGKAH BERJAGA-JAGA MELAKUKAN LASER PEMUTIH GENITAL

Pertama sekali, tidak semua orang sesuai untuk melakukan rawatan laser. Bagi mereka yang secara semula jadi mempunyai kulit yang lebih gelap, rawatan ini mungkin bukan yang terbaik untuk anda. Anda boleh mencuba rawatan lain seperti pengelupasan kulit atau pengelupasan kimia.

Kedua, pilih orang yang TEPAT untuk rawatan anda. Dengan banyaknya pusat kecantikan yang menawarkan rawatan ini, pilih hanya yang terbaik untuk anda! Hanya doktor bertauliah lembaga yang harus mengendalikan peralatan penyelenggaraan tinggi seperti laser. Doktor akan dapat mengenal pasti jenis kulit anda dan tetapan yang betul supaya ia tidak akan menyebabkan sebarang bahaya yang tidak perlu. Doktor Klinik Premier semuanya berkemahiran tinggi dan berpengalaman untuk melakukan rawatan ini untuk anda.

Ketiga, anda dinasihatkan untuk menutup kawasan peribadi anda dan mengelakkan sebarang pendedahan matahari untuk 2 minggu akan datang. Ini adalah untuk mengelakkan pigmentasi selepas keradangan (PIH), yang biasanya berlaku selepas rawatan laser. Untuk membantu mengelakkan perkara ini lebih lanjut, anda boleh menggunakan pelindung matahari untuk mengurangkan risiko.

KESAN SAMPINGAN LASER PEMUTIH GENITAL

Jika dilakukan dengan betul oleh doktor bertauliah, laser Pemutihan Genital seharusnya tidak mempunyai kesan sampingan. Seharusnya terdapat kemerahan sementara dan kulit kering mengelupas dalam beberapa hari akan datang, tetapi ini sudah tentu biasa untuk rawatan laser. Jika ia bertahan lebih daripada seminggu, anda harus datang dan berjumpa kami untuk semakan.

penis-enlargement-results

MDIMANA KLINIK KULIT DAN KELAMIN YANG TERBAIK UNTUK RAWATAN LASER?

Premier4Him ialah klinik kulit dan kelamin yang paling pengalaman dan terlatih dalam menjalankan prosedur ini. Dapatkan slot sesi konsultasi dengan doktor kami untuk melihat bagaimana kami boleh membantu dengan masalah pemutihan genital anda.

Premier4Him juga menawarkan perkhidmatan HIV pencegahan, suntikan zakar besar, dan PRP penis untuk meningkatkan kesihatan dan keyakinan diri anda. Dapatkan sesi konsultasi dengan doktor kami untuk mengetahui lebih lanjut tentang rawatan yang sesuai untuk anda.

Jika anda atau pasangan anda sedang mempertimbangkan rawatan laser pencerah puting atau pembesaran payudara pemindahan lemak di Malaysia, anda boleh pergi ke Premier4Her, klinik kesihatan kesihatan wanita yang menyediakan rawatan intim wanita yang diperibadikan. Untuk mengetahui lebih lanjut, lawati klinik estetik Premier4Her di Malaysia untuk maklumat lanjut.

Anda boleh mulakan dengan menghubungi kami melalui nombor di bawah:

Whatsapp/Hubungi: +6010-662-1332 (Eng/ Malay speaking) / +6012-773-2074 (Chinese speaking)
Emel: contactus@premier-clinic.com

penis whitening
Whatsapp