Pemindahan Rambut FUE

RM4/HAIR FUE HAIR TRANSPLANT PROMO

RM4/HAIR FUE HAIR TRANSPLANT PROMO

 

Raih Kembali Keyakinan Anda dengan Transplant Rambut FUE

Keguguran rambut adalah masalah biasa yang dihadapi oleh ramai lelaki. Pelbagai faktor yang menyumbang kepada kesulitan ini seperti genetik, penuaan, dan perubahan hormon. Anda boleh lihat keguguran rambut anda apabila garis rambut mula menipis atau kepala mula membotak di bahagian depan.

Akan tetapi, jika anda mengambil langkah awal dalam mengatasi masalah keguguran rambut, anda mungkin tidak terlambat untuk mengembalikan penampilan muda anda. Salah satu caranya adalah transplant rambut FUE. Rawatan ini tidak memerlukan pembedahan, menjadikan risiko penanaman rambut FUE rendah. Sebaliknya, ia hanya melibatkan pengekstrakan kecil yang tidak meninggalkan parut pada kepala. Rawatan ini selalunya mengambil masa satu hari dan masa pemulihan juga cepat.

Proses Transplant Rambut Yang Cepat & Berkesan

Follicular Unit Extraction (FUE) ialah teknik transplant rambut moden yang direka untuk mengatasi masalah keguguran rambut secara semula jadi. Dalam prosedur ini, folikel rambut diambil sehelai demi sehelai dari kawasan penderma — biasanya di bahagian belakang kepala kerana kawasan tersebut adalah kawasan yang sukar untuk botak. Folikel ini kemudiannya dipindahkan dengan teliti ke kawasan yang mengalami keguguran rambut atau penipisan. Pendek kata, rambut yang diambil di bahagian belakang kepala akan ditanam ke kawasan yang mengalami kebotakan.

Selain transplant rambut, Premier4Him turut menawarkan servis penambahbaikan rambut yang lain seperti serum rawatan rambut dan vitamin rambut gugur. Kunjungi mana-mana cawangan klinik kami untuk dapatkan maklumat lanjut.

APA ITU FUE HAIR TRANSPLANT?

Pemindahan rambut FUE (Follicular unit extraction) ialah teknik invasif minimum yang memindahkan folikel rambut dari kawasan penderma ke kawasan penerima. Kawasan penerima ditakrifkan sebagai kawasan kulit kepala yang mempunyai folikel rambut yang nipis, botak atau tiada. Manakala kawasan penderma pula dikatakan kawasan yang tidak terdedah kepada keguguran rambut.

Folikel rambut (untuk pemindahan rambut) biasanya dituai dari sisi dan belakang kepala. Bilangan dan jenis cantuman untuk prosedur pemindahan rambut akan berbeza-beza bergantung pada jenis rambut, kualiti rambut, warna dan saiz kawasan penerima. Ia berlaku sama untuk kos pemindahan rambut yang sangat bergantung pada saiz kawasan yang dirawat dan keadaan kulit kepala. Anda mungkin mendapat penjelasan lanjut tentang kos pemindahan rambut, faedah, dan juga cara pemindahan rambut berfungsi sepanjang artikel ini.

FUE HAIR TRANSPLANT

BAGAIMANA TRANSPLANT RAMBUT FUE BERFUNGSI?

Prosedur Pemindahan Rambut FUE berfungsi dengan mengekstrak bilangan folikel rambut yang optimum dari kawasan penderma. Folikel rambut akan diekstrak menggunakan pengekstrak pemindahan rambut FUE yang berdiameter kurang daripada 1 mm. Biasanya, bilangan cantuman rambut yang diekstrak dari kawasan penderma akan menentukan kos pemindahan rambut keseluruhan. Walau bagaimanapun, sesetengah klinik mungkin mengenakan bayaran berdasarkan bilangan cantuman yang dituai, dan sesetengah klinik mengenakan bayaran berdasarkan bilangan rambut yang diekstrak. Semasa penyediaan kawasan penerima atau kawasan sasaran sedang dilakukan, cantuman akan disediakan sebelum dimasukkan. Doktor akan membuat lubang atau celah dengan pisau bedah dan jarum untuk menanam rambut.

Folikel rambut kemudiannya ditanam ke kawasan penerima kulit kepala menggunakan sisipan mikro. Folikel rambut perlu ditanam pada sudut yang betul sama dengan rambut lama untuk membolehkan pertumbuhan semula jadi. Akhirnya, semua rambut dari cantuman akan gugur dan kelihatan seperti tiada apa yang dilakukan. Walau bagaimanapun, pesakit mungkin menjangkakan pertumbuhan yang ketara selepas 3 hingga 4 bulan selepas prosedur pemindahan rambut. Anda boleh bertanya tentang kesan pasca prosedur ini kepada eksekutif perkhidmatan pelanggan kami untuk mendapatkan butiran lanjut dan juga anggaran kos pemindahan rambut sebelum mendaftar untuk sebarang pemindahan rambut atau prosedur keguguran rambut.

How do FUE Hair Transplant works?

KEBAIKAN FUE HAIR TRANSPLANT

Pemindahan rambut FUE dikenali secara meluas sebagai teknik pemindahan rambut terbaik yang memberikan banyak faedah termasuk:

 • Prosedur invasif minimum
 • Pastikan hasil yang kelihatan semula jadi
 • Menggalakkan pemulihan yang cepat kerana tiada pisau bedah atau jahitan digunakan
 • Kurang hingga tiada parut yang kelihatan
 • Garis rambut yang lebih kuat, tebal dan kekal
 • Ketidakselesaan yang minimum
FUE HAIR TRANSPLANT

LANGKAH BERJAGA-JAGA MELAKUKAN PEMINDAHAN RAMBUT FUE

Pesakit disyorkan untuk tidak melakukan sebarang regangan, menggosok, menggosok atau sebarang tindakan agresif fizikal pada kulit kepala. Anda juga dinasihatkan untuk mengelakkan pendedahan matahari secara langsung dan tidur dengan berhati-hati untuk beberapa hari pertama. Anda mungkin menemui sekumpulan lubang kecil di kawasan penderma mereka yang akan ditutup dalam masa beberapa hari.

FUE HAIR TRANSPLANT

KESAN SAMPINGAN PEMINDAHAN RAMBUT FUE

Pesakit mungkin menjangkakan bengkak, sakit kulit kepala ringan dan gatal-gatal sebaik sahaja kesan anestetik tempatan hilang selepas prosedur. Jangan risau, kesakitan akan berkurangan dalam masa seminggu apabila luka mula sembuh.

FUE HAIR TRANSPLANT

JANGKAAN WAKTU HEBAT UNTUK PEMINDAHAN RAMBUT FUE

Rawatan pemindahan rambut FUE biasanya mengambil masa 6-8 hari masa pemulihan. Pesakit mungkin mengalami sedikit bengkak di kawasan penderma dan penerima akibat pembuangan folikel rambut dan implantasi rambut. Doktor mungkin menetapkan pesakit dengan ubat sakit, antibiotik atau ubat anti-radang selama beberapa hari untuk mengurangkan ketidakselesaan.

Biasanya, doktor akan menggabungkan pemindahan rambut FUE dengan rawatan rambut gugur yang lain seperti ubat Oral & Minoxidil atau terapi cahaya LED untuk meningkatkan pertumbuhan rambut selepas pemindahan.

FUE HAIR TRANSPLANT

SEBELUM & SELEPAS PINDAH RAMBUT FUE

Premier Clinic Mont Kiara Consultation Room

Why Choose Premier4Him?

 • Well-known expert in men’s aesthetics and health
 • Multi-award winning clinic chain
 • Extensive range of services covering men’s problems
 • Focuses mainly on men’s needs and problems
 • Personalized treatments to cater to your needs
 • Strategic pricing with flexi-payment options
 • Friendly customer service from 8am – 12 midnight DAILY
 • Emphasis on safety and excellent results

Premier4Him by Premier Clinic

As an extension of Premier Clinic, Premier4Him provides state-of-the-art technologies and experienced doctors to help men solve their everyday problem

Our achievements stand as below:

FUE HAIR TRANSPLANT MALAYSIA: LALUAN ANDA KE PEMULIHAN RAMBUT

Dengan kemajuan teknologi hari ini, kebotakan corak lelaki boleh ditangani dengan berkesan melalui pemindahan rambut FUE di Malaysia. Prosedur inovatif ini melibatkan pengekstrakan folikel rambut individu dari kawasan penderma dan pemindahan tepatnya ke kawasan rambut gugur. Faedah rawatan ini tidak terhad kepada pertumbuhan semula rambut. Ia merupakan pendekatan invasif minimum dengan pemulihan yang cepat supaya anda boleh meneruskan kehidupan harian anda dengan gangguan yang paling kecil.

Kami adalah pemindahan rambut lelaki yang boleh dipercayai dan mudah anda berdekatan dengan saya. Kunjungi sahaja mana-mana klinik Premier4Him di seluruh Selangor dan KL. Doktor rambut kami di Malaysia sangat terlatih dan telah membantu ramai lelaki kembali kelihatan muda.

 

FAQ

Adakah prosedur Pemindahan Rambut FUE menyakitkan?

Pemindahan rambut FUE dilakukan di bawah bius tempatan di mana pesakit tidak akan mengalami kesakitan. Walau bagaimanapun, pesakit mungkin merasakan sedikit sensasi atau ketidakselesaan di kawasan kulit kepala sepanjang prosedur.

Berapa lamakah masa prosedur FUE Hair Transplant?

The duration of FUE hair transplant procedure will depend on the number of graft and hair needed for the recipient area. Commonly, the procedure will take up to 8 hours involving hair extraction, hair preparation and hair implantation into the targeted area.

KE MANA SAYA BOLEH PERGI UNTUK RAWATAN INI?

Lawati pakar pemulihan rambut & pemindahan rambut kami sebelum menjalani atau membuat keputusan untuk mendapatkan sebarang penyelesaian rambut gugur. Kami akan membantu anda memahami keadaan masalah rambut anda, menasihati anda dengan pilihan rawatan yang lebih baik dan juga kos pemindahan rambut atau kos rawatan rambut gugur yang lain. Sebagai alternatif, anda boleh menghubungi wakil khidmat pelanggan kami untuk menjadualkan perundingan pemindahan rambut dengan doktor kami. Anda juga boleh menghubungi kami di cawangan kami Bangsar Baru, Mont Kiara, TTDI dan KL City.

Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut tentang pemindahan rambut dan kos pemindahan rambut:

Whatsapp/Call: +6010-662-1332/ +6012-773-2074
Email: contactus@premier-clinic.com

Do Women Prefer Bald Men?
CONNECT WITH US

Get in Touch

Talk to our friendly customer service by calling +6010–662-1332 (Eng/Malay) (Whatsapp available) / +6012-773-2074 (Chinese speaking) or email at contactus@premier-clinic.com. We are available from 8am to 12 midnight EVERYDAY. Book your Professional Consultation & Redeem E-Voucher of FREE SHOCKWAVE THERAPY FOR VIRILITY BOOSTER worth RM500!

Come over for a consultation with our expert, highly experienced doctors.

  Whatsapp