Pencegahan Kebotakan Rambut (Terapi Exosom)

Tidak Perlu Lagi Bersembunyi Dengan Rawatan Rambut Gugur Lelaki

Anda sering memakai topi setiap kali keluar rumah sebab mahu sembunyikan botak depan anda? Atau anda sering mencari alasan untuk tidak berada di situasi di mana anda merasakan rambut anda yang menipis mungkin diperhatikan? Inilah kesan keguguran rambut terhadap kehidupan seharian yang kerap menjejaskan keyakinan diri kita. Tetapi, sampai bila anda ingin hidup seperti ini?

Di klinik rawatan rambut gugur Premier4Him, kami mencegah masalah kebotakan rambut anda dengan terapi exosome. Anda bukan sahaja boleh menumbuhkan semula rambut, tetapi anda juga boleh mengecapi semula penampilan muda anda.

Klinik Rawatan Rambut Gugur Lelaki Dengan Cara Terapi Exosome

Terapi exosome ialah rawatan yang memperbaiki folikel rambut dan menggalakkan pertumbuhan rambut anda. Biasanya, ia melibatkan penggunaan exosom yang diambil daripada sel stem anda sendiri untuk meransang pertumbuhan rambut. Exosome disapukan pada kulit kepala, sama ada melalui suntikan atau topikal dalam bentuk serum atau larutan. 

Kesannya? Peredaran darah ke kulit kepala akan dipertingkat, sekaligus mengaktifkan folikel rambut yang tidak aktif dan mendorong pertumbuhan rambut baru yang lebih kuat, subur, tebal, dan sihat. Terapi exosome ini adalah tidak berisiko dan tidak memerlukan masa pemulihan. 

Selain terapi exosome, klinik rawatan rambut gugur lelaki Premier4Him juga menawarkan vitamin rambut gugur, transplant rambut, dan lain-lain. Hubungi kami untuk mendapatkan maklumat yang lebih terperinci mengenai harga tanam rambut di Malaysia.

 

APA ITU TERAPI EXOSOME UNTUK RAMBUT GUGUR?

Terapi exosome untuk keguguran rambut ialah rawatan kulit kepala suntikan untuk merangsang pertumbuhan rambut, sesuai untuk lelaki yang mengalami kebotakan corak lelaki, keguguran rambut atau rambut menipis.

Eksosom ialah sel regeneratif yang dikumpul daripada sel stem mesenchymal amniotik penderma yang sihat dan kemudian diasingkan menggunakan proses ultrasentrifugasi. Ia adalah hasil sampingan sel stem, kira-kira 1/1000 saiz sel normal. Sebagai penawar rambut gugur, exosom ini boleh menyembuhkan, membaiki, merangsang dan memulihkan sel dan tisu.

Suntikan exosome ialah versi terapi sel stem yang dipertingkatkan. Mereka mempunyai lebih banyak faktor pertumbuhan daripada sel stem, menjadikannya lebih berkesan sebagai rawatan rambut gugur untuk memulihkan dan memulihkan folikel rambut yang tidak aktif.

Exosome Therapy    Exosome Therapy

Exosome Therapy

BAGAIMANA RAWATAN RAMBUT GUGUR YANG EXOSOME UNTUK LELAKI DI MALAYSIA MEMULIHKAN KEREMAJAAN ANDA

Rawatan Rambut Exosome ialah penyelesaian termaju yang menyasarkan punca keguguran rambut. Ia biasanya melibatkan penggunaan eksosom yang berasal daripada sel stem untuk menggalakkan pertumbuhan rambut dan meningkatkan kesihatan folikel rambut. Walaupun ia direka untuk memulihkan dan mengekalkan kesihatan rambut anda, ia juga menguatkan folikel rambut, merangsang pertumbuhan rambut semula jadi dan menyuburkan kulit kepala anda.

Selain itu, terapi exosome adalah invasif minimum dan tidak memerlukan masa henti. Dengan memilih rawatan keguguran rambut kami untuk lelaki di Malaysia, anda melabur dalam kesihatan dan panjang umur rambut anda.

Selain terapi eksosom, anda juga boleh meneroka pilihan alternatif seperti pemindahan rambut FUE di Malaysia untuk menangani keperluan pemulihan rambut khusus anda.

BAGAIMANA TERAPI RAMBUT EXOSOME BERFUNGSI?

Begini cara exosom berfungsi untuk pemulihan rambut gugur. Eksosom ialah mikro-vesikel yang bertanggungjawab untuk berkomunikasi dari sel ke sel, yang dalam istilah orang awam hanya bermaksud ia adalah telefon bimbit sel.

Mereka pada dasarnya memberitahu tisu dan sel lain apa yang perlu dilakukan; contohnya, jika mereka terkena luka, mereka boleh memberitahu kulit untuk menghasilkan lebih banyak kolagen untuk mempercepatkan perolehan selular. Begitu juga dengan rambut gugur. Apabila disuntik ke kulit kepala dengan rambut yang menipis, eksosom mengarahkan sel folikel rambut untuk mula menghasilkan rambut baru.

Terapi Exosome patut dicuba sebagai penawar rambut gugur kerana ia merupakan alternatif bukan invasif yang baik untuk pembedahan pemindahan rambut. Terdapat banyak penyelesaian untuk rambut gugur, jadi doktor kami akan berjumpa dengan pesakit terlebih dahulu untuk menentukan sama ada mereka adalah calon yang baik untuk rawatan atau tidak. Krim kebas kemudiannya akan disapu pada kawasan yang diingini untuk kebas kawasan tersebut. Beberapa dozen suntikan tanpa rasa sakit yang mengandungi eksosom kemudian disuntik ke kawasan kulit kepala yang menipis menggunakan jarum kecil.

Seseorang boleh melihat hasil dalam masa 4-8 minggu di mana eksosom yang disuntik bertindak pada kulit kepala dan merangsang aliran darah, dengan itu menghasilkan rambut baru.

KEBAIKAN TERAPI GUGUR RAMBUT EXOSOME

Dengan pemulihan rambut Exosome, anda boleh mencapai rambut yang lebih tebal dan penuh hanya dalam satu rawatan. Berikut adalah sebab anda mesti mencuba suntikan exosome:

  • Pertumbuhan semula semulajadi dan pengaktifan pertumbuhan folikel rambut.
  • Mempunyai sifat penyembuhan yang membaiki tisu dan menghidupkan semula kulit kepala anda melalui pengaktifan pelbagai faktor pertumbuhannya.
  • Meningkatkan kitaran pertumbuhan rambut - menggalakkan folikel memasuki fasa anagen mereka lebih awal untuk memulakan semula pengeluaran helaian rambut baru.
  • Memanjangkan peringkat pertumbuhan rambut dengan menghantar isyarat yang kerap mengarahkan folikel rambut untuk menumbuhkan rambut baru.
  • Mencegah keguguran rambut selanjutnya dengan melambatkan permulaan fasa katagen di mana rambut berhenti tumbuh.

Eksosom kurang berbahaya daripada terapi sel stem autologous - tidak mungkin mengakibatkan tindak balas autoimun dan boleh membantu mengawal protein radang untuk meningkatkan penyembuhan sel.

 

APA MASALAH YANG DIBANTU TERAPI KEGUGURAN RAMBUT EXOSOME?

Exosome ialah rawatan canggih yang menjanjikan untuk keguguran rambut dan rawatan rambut gugur. Dengan sifat anti-radangnya, terapi keguguran rambut eksosom boleh memberi manfaat terutamanya untuk pesakit yang mengalami alopecia parut dan keradangan. Mereka sangat membantu untuk usia awal keguguran rambut, pencegahan dan peremajaan.

Ramai pesakit mula melihat pertumbuhan yang ketara selepas hanya satu rawatan, tetapi ada yang memilih rawatan kedua pada 3 bulan untuk menggalakkan pertumbuhan tambahan. Pertumbuhan rambut baru boleh memberikan pesakit rambut yang lebih tebal dan kelihatan lebih penuh.

Terapi rambut exosome juga boleh diberikan tanpa sekatan kerana sudah ada stok daripada sel stem mesenchymal penderma sedia ada. Ini berbeza dengan plasma kaya platelet di mana ia disediakan melalui pengambilan darah dan ultrasentrifugasi.

Exosome Therapy

LANGKAH BERJAGA-JAGA MELAKUKAN RAWATAN RAMBUT GUGUR EXOSOME

Untuk melakukan prosedur ini dengan betul, anda dinasihatkan untuk mencari doktor profesional yang berpengalaman dan mahir kerana pengamal bukan profesional atau tidak berpengalaman mungkin meningkatkan risiko anda.

Kami mengesyorkan mengelakkan senaman berat atau berenang dalam tempoh 2-3 hari selepas rawatan untuk mengelakkan sebarang jangkitan. Anda boleh menyambung semula syampu biasa dan penggunaan produk penggayaan pada hari berikutnya.

Exosome Therapy

KESAN SAMPINGAN RAWATAN RAMBUT GUGUR EXOSOME

Walaupun suntikan Exosome boleh menyebabkan ketidakselesaan minimum dengan hanya kelembutan ringan yang dirasai di tapak suntikan kulit kepala, eksosom tidak boleh mencetuskan sebarang tindak balas imunogenik dan mereka tidak boleh mendapat sebarang jangkitan virus atau bakteria.

Dengan teknik yang betul dari pembekal dan kaedah penjagaan yang baik untuk mengekalkan hasil, exosomes selamat untuk suntikan untuk peremajaan rambut dan rawatan rambut gugur.

POS PENJAGAAN & JANGKAAN WAKTU UNTUK TERAPI EXOSOME

Disebabkan oleh kesan sampingan yang minimum dalam terapi exosome, pesakit yang telah menjalani terapi rambut exosome mempunyai sedikit atau tiada masa rehat dan aktiviti harian boleh disambung semula serta-merta selepas itu, selagi aktiviti berat dielakkan dalam masa 24 hingga 72 jam selepas rawatan.

Exosome Therapy

BEFORE & AFTER EXOSOME HAIR LOSS THERAPY

BEFORE & AFTER EXOSOME HAIR LOSS THERAPY    BEFORE & AFTER EXOSOME HAIR LOSS THERAPY

BEFORE & AFTER EXOSOME HAIR LOSS THERAPY    BEFORE & AFTER EXOSOME HAIR LOSS THERAPY

FAQ

Berapa banyak sesi terapi rambut eksosom perlu dilakukan?

Ia bergantung kepada jenis penipisan rambut yang telah berlaku. Biasanya, 3-4 sesi disyorkan untuk seseorang, dengan setiap prosedur dijalankan dalam jarak 3 bulan.

Bolehkah saya menggabungkan terapi exosome dengan kaedah keguguran rambut yang lain?

Sudah tentu! Untuk ini, kami mengesyorkan Finasteride atau Minoxidil bersama-sama dengan terapi exosome untuk keguguran rambut. Produk ini boleh didapati di semua cawangan Klinik Premier.

How many exosomes does a vial contain?

For a hair loss treatment, up to 50-200 million exosomes are utilized. Experts believe this number to be significant enough to regenerate hair growth and for hair loss cure.

DI MANA SAYA BOLEH PERGI UNTUK RAWATAN INI?

Jika anda ingin melabur dalam penyelesaian rambut gugur, terapi rambut Exosome ialah pilihan yang baik untuk formulasi khas faktor pertumbuhan mereka yang menawarkan peningkatan dalam pertumbuhan rambut dan kesihatan kulit kepala. Klinik Premier kini menawarkan terapi penjanaan semula rambut Exosome, diketuai oleh pakar rawatan rambut kami, Dr. Foo Wing Jian. Hubungi kami untuk mengetahui lebih lanjut. Doktor kami sangat gembira untuk berkongsi maklumat dan contoh kehidupan sebenar dengan anda.

Wakil khidmat pelanggan kami tersedia dari 8 pagi hingga 12 tengah malam setiap hari untuk menjawab pertanyaan anda atau membuat temu janji. Sebagai alternatif, anda boleh melawat kami di kami Bangsar Baru, Mont Kiara, TTDI dan KL City 

Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut:

WhatsApp/Call: +6010-662-1332/ +6012-773-2074
Email: contactus@premier-clinic.com

Whatsapp