Bagaimana Cara Membesarkan Kemaluan Lelaki Anda?

Bagaimana Cara Membesarkan Kemaluan Lelaki Anda?

How to Enlarge Your Penis

Sejak dahulu lagi ada pelbagai cara membesarkan kemaluan lelaki yang telah digunakan.

Adakah anda merasakan saiz zakar anda sudah okey?

Atau anda rasa anda memerlukan cara membesarkan kemaluan lelaki anda?

you think you need a way to enlarge your penis?

Perkara ini memang jarang dibincangkan secara terbuka. Namun adakah anda sedar bahawa saiz zakar ini boleh menjadi masalah yang besar sekiranya anda abaikan terutama sekali sekiranya anda mempunyai saiz zakar yang kecil.

Anda sedar atau tidak, saiz zakar atau kemaluan anda boleh mempengaruhi hubungan anda bersama pasangan serta boleh membuatkan anda berasa rendah diri. Lebih malang lagi, ada juga yang mendapat serangan anxiety berpunca dari masalah saiz kemaluan yang kecil.

Menurut kajian, saiz zakar normal adalah sekitar 5 inci (13 sentimeter) apabila mengalami ereksi. Jika ia menjadi lebih Panjang semasa ereksi, anda boleh dikategorikan sebagai mempunyai zakar yang besar. Namun sekiranya zakar anda hanya mampu mencapai saiz 3 inci (7.5 sentimeter) semasa ereksi, zakar anda boleh dikategorikan sebagai kecil.

 

Cara Membesarkan Kemaluan Lelaki (Zakar)

Cara Membesarkan Kemaluan Lelaki (Zakar)

Dari segi perubatan terdapat beberapa cara membesarkan kemaluan lelaki, contohnya:

 

Penis Pumps

 • Pam Zakar

Pam zakar adalah sejenis tiub berbentuk silinder yang digunakan bagi tujuan membesarkan dan menguatkan ereksi alat kemaluan lelaki. 

Dengan menggunakan kaedah ini, zakar anda akan membengkak dan membolehkan anda membuat hubungan dengan pasangan. Pada kebiasaannya pam zakar digunakan oleh lelaki yang mempunyai masalah mati pucuk. 

Namun, kesan pembengkakan tidak lama dan anda perlu pengepam setiap kali hendak membuat hubungan. Terdapat juga kesan sampingan sekiranya anda menggunakan pam zakar ini terlalu kerap.

 

 • Teknik Jelqing

Jelqing merupakan antara cara membesarkan kemaluan lelaki yang paling selamat kerana ia tidak memerlukan sebarang alat untuk melakukannya.

Jelqing merupakan satu teknik urut zakar yang melibatkan urutan dan regangan zakar (mirip kepada perbuatan melancap).

Dengan menggunakan teknik urutan Jelqing ini, dapat membantu untuk menggalakkan penghantaran darah yang kaya dengan nutrient kepada bahagian zakar, membantu proses pemulihan otot zakar serta menggalakkan darah agar mudah berkumpul supaya dapat membantu ereksi yang lebih besar dan panjang.

Walaupun tiada bukti saintifik yang mengatakan teknik urutan Jelqing mampu membantu membesarkan kemaluan lelaki, namun terdapat banyak testimoni yang mengatakan Teknik urutan ini berkesan untuk membesarkan zakar anda. 

Cuba 7 Langkah Dalam Teknik Urutan Jelqing

 

penis enlargement medication  penis enlargement lotion

 • Pil dan Losyen

Di pasaran terdapat sangat banyak produk-produk yang berbentuk pil dan losyen yang dikatakan mampu untuk membantu membesarkan saiz zakar anda. 

Pada kebiasaannya, pil dan losyen ini mengandungi vitamin, mineral, herba atau hormon yang dikatakan mampu untuk membesarkan alat kemaluan lelaki.

Sebelum menggunakan pil dan losyen untuk membesarkan zakar anda, anda perlu memastikan bahawa barangan tersebut telah mendapat kelulusan KKM bagi memastikan ia selamat digunakan.

Penggunaan pil dan losyen yang berterusan mampu untuk membantu zakar lebih mengembang ketika ereksi. Hal ini kerana pil dan losyen tersebut dapat membantu aliran darah dalam zakar menjadi lebih lancar.

Namun sebenarnya tiada kajian saintifik yang mengatakan produk besarkan batang ini berkesan dan boleh membantu anda.

 

Penis Stretch  Penis Stretch

 • Regangan dengan pemberat

Ada juga kaedah regangan menggunakan pemberat digunakan sebagai cara membesarkan kemaluan lelaki.

Namun begitu, kaedah ini dikatakan kurang berkesan kerana pada zakar tiada otot. Jadi, tidak perlu untuk menggunakan pemberat untuk menjadikan zakar anda ‘sado’. 

Menggunakan kaedah ini mungkin zakar anda akan panjang sedikit tetapi akan mengambil masa yang lama dan latihan yang berterusan.

Namun adakah anda rasa berbaloi dengan risiko tisu akan terkoyak, pembuluh darah pecah serta masalah-masalah lain lagi?

 

 • Pembedahan

Pembedahan adalah cara membesarkan kemaluan lelaki yang agak ekstrem kerana anda perlu menjalani pembedahan pada bahagian zakar anda berbanding kaedah lain yang lebih mudah.

Ada beberapa jenis pembedahan seperti:

  • Ligamentotomi
  • Lipofilling
  • Fallophrosthetic
  • Pemindahan otot mikro

Risiko melakukan pembedahan pembesaran zakar sama sahaja dengan risiko-risiko pembedahan yang lainnya. Antara komplikasi yang mungkin terjadi adalah:

  • Zakar menjadi kurang peka dan mati pucuk
  • Parut
  • Jangkitan kuman
  • Sakit Ketika membuang air kecil dan ereksi
  • Ketidakselesaan semasa hubungan seks
  • Dan beberapa lagi komplikasi yang lain

Oleh itu, sebelum anda membuat keputusan untuk menjalani pembedahan, pastikan anda sudah mendapatkan khidmat nasihat daripada doktor pakar berkenaan keperluan dan risiko yang bakal anda hadapi.

penis enlargement surgery

 

 • Penis Filler

Kaedah rawatan penis filler ini semakin popular di kalangan lelaki Malaysia. Rawatan penis filler ini menggunkan kaedah dan teknologi yang sama yang digunakan untuk membesarkan pipi dan bibir, dimana rawatan ini telah mendapat kelulusan FDA.

Penis filler dikatakan merupakan satu rawatan yang selamat sebagai cara membesarkan kemaluan lelaki. Penis filler merupakan rawatan tanpa pembedahan dan memerlukan prosedur yang sangat ringkas untuk melakukannya.

Rawatan penis filler mampu membesarkan sehingga 20% pada setiap sesi. Sekiranya anda mahukan saiz yang lebih besar, anda perlu membuat rawatan secara berperingkat. 

Klinik Premier merupakan klinik yang paling sesuai sekiranya anda mahu melakukan rawatan penis filler ini. Hal ini kerana doktor-doktor yang memberikan rawatan di klinik ini semuanya adalah doktor pakar tentang rawatan lelaki.

Penis Enlargement Filler Injection 

Proven Methods Of Penis Enlargement In Malaysia enlargement treatment

Kesimpulan

Kesimpulannya, terdapat pelbagai kaedah dan cara membesarkan kemaluan lelaki. Anda hanya perlu mengenalpasti adakah anda benar-benar perlu untuk membesarkan zakar anda. Sekiranya anda rasa perlu untuk anda membesarkan zakar anda, anda boleh memilih cara yang paling selamat, berkesan dan sesuai dengan anda. Anda boleh mendapatkan khidmat nasihat dan kaunseling dari doktor-doktor yang lebih pakar disini. 

Semoga artikel ini dapat membantu anda menyelesaikan masalah anda. Hubungi pegawai khidmat pelanggan kami untukl mengetahui dengan lebih lanjut mengenai pilihan rawatan serta kelebihan bagi setiap rawatan yang ada.

Bagaimana Cara Membesarkan Kemaluan Lelaki Anda?

WhatsApp: https://wa.me/60106621332
Hubungi: +6010-662-1332 (B.Melayu/B.Inggeris)
Hubungi: +6012-773-2074 (B.Cina)
Emel: contactus@premier-clinic.com

 

Rujukan

Tags: ,

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Whatsapp